Që nga mjekësia e hershme, panxhari është parë si një kurë për shumë sëmundje dhe fakti që ushqimet e tjera të pasura me hekur nuk kanë të njëjtin efekt.

Panxhari është i njohur si një burim i shëndetshëm ushqyesish. Dëshmia shkencore vazhdon të mbështesë atë si një ilaç natyral për kancerin.

“Panxhari si kimioterapia” është emri që e përcaktojnë këtë bimë disa ekspertë të shëndetit. Hulumtimi shkencor zbulon rezultate mahnitëse në pacientët me kancer të trajtuar me një koncentrim të lartë të panxharit.

 

Kjo perime e njohur për ngjyrën e saj të kuqe në forma të ndryshme, përdoret për breza si një burim i shëndetshëm hekuri, kaliumi, fosfori, kalciumi, magnezi, squfuri, jodi dhe një numër i caktuar mineralesh.

Avantazhi më i madh i lëngut të panxharit në luftën kundër kancerit është se ju nuk duhet të shqetësoheni për efektet anësore të përdorimit të saj.

Panxhari janë në dispozicion në forma të ndryshme, edhe pse pluhuri i panxharit është ndoshta më i popullarizuari dhe mund të gjendet në shumicën e dyqaneve të ushqimit të shëndetshëm.

Besohet se një kuti në pluhur prej 250 ml ujë ose lëng çdo mëngjes mund të përmirësojë në mënyrë dramatike rezistencën e organizmit ndaj kancerit.

 

Për ata që tashmë vuajnë nga ndonjë lloj kanceri, rekomandohet të dyfishohet ose të trefishohet doza çdo ditë. Vetëm mos harroni të pini gjithmonë para një vakti dhe të mos e konsumoni në një stomak bosh.