Mëlçia është një organ tejet i rëndësishëm në trupin e njeriut. Ka shumë role të rëndësishme si pastrimi i gjakut, luftimi i infeksioneve të ndryshme dhe ndihmon në tretjen e ushqimit. Një nga veçoritë më kryesore të mëlçisë theksohet fak...

Lexo më shumë...

Kokrrat e Trëndafilit të Egër janë nga bimët medicinale me efektet më të fuqishme në organizmin e njeriut. Kokrrat e Trëndafilit të Egër thahen dhe janë të gatshme për të përcjellë të gjitha vlerat e tyre të pakrahasueshme tek njerëzit, kryesisht në form...

Lexo më shumë...

ushqimet më të rrezikshme! Kjo sipas tyre është lista “e zezë”.• Peshku i importuar nga Spanja për shkak të sasisë të madhe të metaleve që përmban duke përfshirë këtu edhe mërkurin së bashku me kadmiumin;• Prodhimet dietike dhe vitaminat e importuara ng...

Lexo më shumë...

Kumbulla është fruti më i mirë gjatë stinës së verës si nga përmbajtja e ulët kalorike ashtu edhe nga efekti freskues. Kumbulla përmban një indeks të ulët glikemik, është shumë e dobishme për gratë shtatzëna me vitaminat, mineralet, potasin, magnezin dhe fosf...

Lexo më shumë...

Veshkat janë një nga organet më të rëndësishme në trupin e njeriut dhe ato janë të vendosura vetëm nën brinjë. Roli i tyre kryesor është që të filtrojnë 120-150 litra gjak çdo ditë në mënyrë që të lejojnë që trupi të funksi...

Lexo më shumë...

Vjeshta ka shtrirë këmbët edhe pse dielli në këto ditë të bën të mendosh se je në pranverë, por njerëzit që kolliten, tështijnë dhe që nuk duken në punë se janë sëmurë, tregojnë se ka filluar stina e ftohtë. Eshtë një realitet i trish...

Lexo më shumë...

Për shkak të një numri të madh vitaminash, përfshirë Vitaminën A, C dhe B, përfshirë edhe minerale si kalciumi, hekuri dhe kaliumi, kivi konsiderohet fruti më i shëndetëshëm. Sidomos në ditët e dimrit, kivi ndihmon për të luftuar ftohjet dhe gripin. Kaliumi që pë...

Lexo më shumë...

Më të lexuarat

Scroll to top