Shumë njerëz e dinë se gazrat dhe stomaku i fryre mund jane të pakëndshme. Ekzistojne disa arsye të cilat mund të rrisin shanset për të qenë i fryre. Konsumimi i ushqimeve që përmbajnë produkte të qumështit dhe glutenit veshtireson tretjen e tyre dhe shkakton gazra dhe fryrje.Në...

Lexo më shumë...

I ndodh të gjithëve që acarimi apo një emocion intensiv na jep ndjesinë klasike të fluturave në stomak apo një dhimbje të fortë dhe shqetësime të zorrëve. Por pse ndodh kjo? Arsyeja është e thjeshtë: aparti ynë tretës ka mbi 100 milionë qeliza nervore, të...

Lexo më shumë...

Nuk ka njeri që nuk është i prekur nga hemorroidet. Jeta sedentare dhe qendrimi ulur i nxisin ato. E mbi te gjitha zhvillohen në një zonë ku nuk është e fort rehatshme siç është anusi. Hemorroidet ndodhin kur venat rreth anusit shtohen në një pikë aq kritike saqë dhimbja që ...

Lexo më shumë...

Një vaksinë kundër kancerit e cila i ka shëruar 97 për qind të tumorëve të gjakut te minjtë do të testohet gjatë këtij viti edhe te njerëzit. Pacientët që do ta marrin këtë vaksinë, e cila i përmban dy ilaçe që janë të sigurta, nuk do t&rsq...

Lexo më shumë...

Edhe pse amësia është një eksperiencë unike, shumica e nënave sigurisht nuk do t’i konsiderojnë netët pa gjumë të dobishme për ruajtjen e rinisë, por një studim i ri tregon se procesi i plakjes ngadalësohet sa më i madh të jetë numri i fëmijëve. Shkencë...

Lexo më shumë...

Tashmë që jemi në stinën e Pranverës për shumë persona janë problem alergjitë. Shkencëtarët amerikanë po punojnë për hedhjen në treg të një vaksine të re e cila vepron ndaj shumë lloj alergjish. Vaksina në fjalë përmban disa komponentë dhe ajo m...

Lexo më shumë...

Kur shkojmë në supermarket shohim një varietet pijesh në shishe shumëngjyrëshe, përfshi ujë natyral, ujë me gaz, soda, pije me gaz, lëngje frutash, pije sportive etj. Po cila pije është më e përshtatshme dhe si ta konsumojmë atë? Çdo ditë duhet pimë ujë, pa...

Lexo më shumë...

Më të lexuarat

Scroll to top