Një dietë që zëvendëson yndyrat në mish me ato të gjendura tek produktet bimore mund të ul rrezikun e vdekjes së parakohshme të njerëzve me 24-26%, sipas një studimi të fundit. Yndyrat me bazë bimore, si ato që gjenden tek avokado dhe vaji i ullirit, ul konsiderueshëm rrezikun e...

Lexo më shumë...

Antibiotikët janë një ndër ilaçet më të konsumuara sot në Shqipëri. Në fakt, shqiptarët po abuzojnë dhe po i keqpërdorin këto barna të cilat në shumë raste jepen edhe pa recetë. Të dhënat e Institutit të Shëndetit Publik thonë se konsumi i a...

Lexo më shumë...

Secili nga ne e kemi një rutinë që funksionon për zgjimin sa më të lehtë dhe një ditë më produktive. Ndoshta rutina juaj përfshin leximin e lajmeve, kërcimin me rroba të brendshme, dëgjimin e muzikës ose të pish ujë të gazuar por janë disa gjëra që nuk p...

Lexo më shumë...

Insuficienca renale kronike kryesisht është si pasojë e sëmundjeve të tilla, siç janë nefropatia diabetike, hipertensioni arterial, pielonefritet kronike, glomerulonefritet kronike, polikistoza renale. Nëse te një pacient kemi humbje të funksionit renal nga 85% deri në 90%, atëherë ekzistojn...

Lexo më shumë...

Nëse keni patur ndonjëherë një infeksion urinar duhet t’i keni parasysh fare mirë simptomat: ndjesia sikur do të shkosh gjithë kohës në tualet apo djegia gjatë urinimit. Përveç kësaj, trupi mund të jetë duke iu treguar se keni një tjetër problem shëndetëso...

Lexo më shumë...

Edhe pse shtatzënia është gjëja më e dashur nga gratë, ndonjëherë ajo bëhet e pamundur për shkak të disa faktorëve të ndryshëm. Sot po ju rendisim 6 prej tyre. Konsumoni shumë yndyrna Ngrënia sidomos e ushqimeve të skuqura ndikon negativisht në fertilitet, që ...

Lexo më shumë...

Vaji i manaferrës me emërtimin (lat. Hippophae rhamnoides) ndryshe quhet edhe ”vaji i jetës”, ka tri herë më shumë vitamina A se karota, 10 herë më shumë vitamina C se portokalli dhe më së shumti vitamina E nga të gjitha pemët tjera.“Vaji i jetës” është ...

Lexo më shumë...

Më të lexuarat

Scroll to top